Book Recommandation

De Grijze Jager - De ruïnes van Gorlan deel 1

Will is klein voor zijn leeftijd, maar ook snel en vlug van begrip. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de vechtschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het lijkt te zijn zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van een jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van een jager zo slecht nog niet zijn…De ruïnes van Gorlan is het eerste deel in de spannende serie over Will en zijn vrienden van Kasteel Redmont.

De ruïnes van Gorlan is het 1e boek in de Grijze Jager serie van John Flanagan. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje kinderachtig, maar dat is echt niet zo. Het verhaal is heel meeslepen, verslavend en zeer goed in elkaar gezet. Je maakt eerst kennis met de wereld van Will en die is zo vet! Wie wil daar niet in leven? John Flanagan is deze serie begonnen om zijn zoontje aan het lezen te krijgen, maar het werd een groot succes. Hij had de boeken bedoelt voor jongetjes van een jaar of 10 die van avonturen hielden, maar ontdekte dat hij een veel groter leespubliek had. Veel meiden en oudere kinderen/pubers en zelfs volwassenen lezen de boeken.

Wat ik er van vind: in een woord geweldig. Je kan met deze serie weg dromen in een hele andere wereld en fantaseren hoe jou leven er uit had gezien als je een Grijze Jager was geweest. Ik wilde vroeger namelijk altijd een Grijze Jager zijn en was daardoor geobsedeerd door boogschieten. Dit soort boeken zijn echt goed om je jongere broertje of zusje die een beetje van avontuur houdt aan het lezen te krijgen. Bij mijn broertje heeft dit echt gewerkt en nu is hij net zo verslaaft aan lezen als ik. Just give it a try and you will love it! 

Info:

De serie heeft 12 delen en er komen nog boeken over de vriendschap tussen Halt en Crowley. John Flanagan is nu bezig met een andere serie genaamd de Broederband. Dit is een Cross-over van de Grijze Jager, maar het is niet nodig de Grijze Jager serie eerst te lezen. Broederband is voor een iets ouder publiek geschreven en gaat over ‘vikingen’/Skandiërs. Dit is ook echt een aanrader deel 1: De Outsiders

de Boektuber

QOTD: series die je leest die voor jongere kinderen bedoelt zijn?

AOTD: Artemis Fowl, Percy Jackson, Grijze Jager, Broederband en vast nog een paar die ik nu vergeet.

 

Een Reactie op “Book Recommandation

  1. Ik heb het eerste deel van de Grijze Jager gelezen maar ik wil de rest zeker nog lezen, het las echt lekker weg 🙂

Plaats een reactie

Bloglovin’

Follow on Bloglovin

Categorieën

Follow deboektuber on WordPress.com

Goodreads