Music makes a difference, right?

 

Muziek maakt een verschil, niet alleen op jouw stemming en hoe je je voelt, maar ook heel erg in films, series en programma’s. Vandaag ga ik met jullie lang een paar nummers die bij de soundtrack van films en series horen!

Lorde Shares

Laten we beginnen met een bekende: Yellow Flicker Beat van Lorde. Deze werd met veel bombarie aangekondigd op socialmedia. Het is het ‘hoofd’ nummer van Mockinjay Part 1/Spotgaai deel 1, wat 19 november(!) uitkomt. Het nummer past goed bij de film, want zodra je echt naar de lyric’s gaat luisteren, herken je veel van hoe Katniss is in Mockinjay. Vooral: ”People talk to me, but nothing ever hits,”/”Mensen praten tegen mij, maar het komt niet binnen.” Dit is echt zo Katniss in Mockinjay!!  Helaas duurde het succes van het nummer niet zo lang, want toen het net uitkwam was het heel populair, maar nu is het uit de hitlijsten verdwenen.

Mijn mening:

Ik vind het nummer niet zo heel erg goed. Ten eerste is het niet echt mijn muzieksmaak, maar sommige nummers die dat totaal niet zijn vind ik wel geweldig. Ten tweede vind ik het te langzaam, waardoor het naar mijn mening een beetje zeurderig overkomt. Niet een nummer dat je luistert als je heel vrolijk bent. Was er iets meer pit in dit nummer geweest had ik het veel beter gevonden, maar alsnog: petje af voor Lorde, want dit nummer sluit echt heel erg goed aan bij de film.

I see fire van Ed Sheeran is ook een bekende. Misschien niet omdat iedereen weet dat hij van de Hobbit: Desolation of Smaug komt, maar omdat hij van Ed Sheeran is. Dit nummer past ook echt goed bij de film. Vooral(spoilers!!) als Smaug wakker wordt en de dwergen probeert de doden. De lyric’s hoeven ook geen uitleg, want het is echt heel duidelijk.

Mijn mening:

Ik vind dit echt een heel leuk nummer! Ik ben totaal geen Ed Sheeran fan, omdat ik zijn liedje te lief, te klef en te soft vindt, maar dit nummer heeft meer pit( nog steeds niet heel veel, maar toch). Dit nummer is echt mooi en ja ik kan geen meer reden vinden waarom ik het wel goed vindt, dus ik vind het gewoon echt een leuk nummer!

Pirates of the Caribbean- At World's End Soundtrack Cover

Nog eentje is Hoist the Colours van Hans Zimmer. Dit komt uit Pirates of the Caribbean: At World’s End. Dit wordt aan het begint van de film gezongen door een jongetje dat op het punt staat om opgehangen te worden. Het lied gaat over alle piraten en dieven en dat ze nooit uit zullen sterven. Dit sluit ook echt goed aan op de films, maar dan doen de soundtracks van alle Pirates of the Caribbean sowieso al goed.

Mijn mening:

Dit vind ik echt geweldig, je krijgt echt een griezelig gevoel van, zeker als je de film heb gezien. Het krijgt echt een dramatisch effect als iedereen een mee gaat zingen en ik vind het een prachtig effect in de film 😀

Als laatste voor deze keer hebben we Boom Clap van Charli XCX. Deze hoort bij The Fault in Our Stars naar het boek van John Green. Nou laat ik de film gezien hebben en er niet zo heel erg van gecharmeerd zijn, maar dat is weer een ander verhaal. Boom Clap is een heel vrolijk en energiek nummer en gaat natuurlijk over liefde, zoals de hele TFIOS. Het sluit wel aan op TFIOS, maar het had ook net zo goed kunnen horen bij een andere film die over liefde ging.

Mijn mening:

Ik vind dit wel een leuk liedje, niet geweldig, maar ook niet heel slecht. Het is alleen wel een nummer(naar mijn mening) waar je na een tijdje moe van wordt en je het dus zat bent. Beetje zo’n algemeen popliedje. Maar het is wel leuk om af en toe naar te luisteren.

Dit waren ze zoals gezegd de liedjes voor deze keer!

de Boektuber

QOTD: wat is jou favoriete nummer van een soundtrack en welke zou ik nog moeten luisteren?

AOTD: Wariors van Imagine Dragons en hoort bij de soundtrack van  League of Legends 2014 World Championship. Niet dat ik het leuk vind om League of Legends(want dat speel ik niet, ja ik weet echt wel wat LoL is), maar het is echt een goed nummer! Wat ik nog moet luisteren? vast nog heel veel, dus noem maar!

 

 

2 Reacties op “Music makes a difference, right?

  1. De soundtrack van TMI, Heart by Heart van Demi Lovato ❤ geweldig nummer 🙂

  2. Ik vind de soundtrack van TFIOS, The Perks of being a Wallflower en Divergent erg goed 🙂

Plaats een reactie

Bloglovin’

Follow on Bloglovin

Categorieën

Follow deboektuber on WordPress.com

Goodreads